Πως να φτιάξετε έναν παραδοσιακό ντάκο

Συνταγές: Παραδοσιακός Κριθαρένιος Ντάκος

Ο ντάκος (γνωστό και σαν κουκουβάγια, κυρίως στην περιοχή του Ρεθύμνου), ή παξιμάδι είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο.

Βασίζεται συνήθως στο κρητικό κριθαρένιο παξιμάδι, κυρίως την Κριθαροκουλούρα.
Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ αποτελεί ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα.
Διαβάστε την συνταγή παρακάτω:

Τι θα χρειαστείτε:

  • ½ κρίθινης κουλούρας
  • 1 ντομάτα ξυσμένη ή σε κομματάκια
  • 50 γρ. ξινομυζήθρα ή φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Ελιές ή κάππαρη


Πως θα την εκτελέσετε:

  • Ανάλογα τον ντάκο (σκληρός ή μαλακός), μπορείτε να τον βρέξετε ελαφρά.
  • Έπειτα προσθέτετε την ντομάτα και αλατίζετε ελαφρά.
  • Ρίχνετε λίγο λάδι και πασπαλίζετε την θρυμματισμένη ξινομυζήθρα ή φέτα.
  • Τέλος, ρίχνετε μερικές ελιές ή κάππαρη και αρκετή ρίγανη για ένα μοναδικό άρωμα.